Kommanditselskab

K/S (Kommanditselskab) benyttes ofte til større projekter, hvor man ønsker at kommanditisterne har mulighed for personligt fradrag de første år af projektet. Der kunne typisk være tale om ejendomsprojekter, vindmøller, skibe m.m.

Ejerforhold

K/S’er ejes af både kommanditisterne og komplementaren. Ofte vil kommanditisterne være privatpersoner og komplementaren et selskab.

 

Startkapital

Ingen krav.

 

Hæftelse

Der er begrænset hæftelse for kommanditisterne, men ubegrænset hæftelse for komplementaren. Komplementaren kan dog godt være et selskab, hvormed man fuldstændig begrænser hæftelsen.

 

Ledelse

Komplementaren forestår selskabets ledelse.

 

Regnskab

Der skal laves bogføring og udarbejdes et regnskab for selskabet.

 

Skat

Et K/S er et personligt selskab, og er dermed ikke et selvstændigt skattesubjekt. Resultatet i selskabet indgår derfor i ejernes indkomst, som det også sker i et I/S.Brug vores værktøjer

Virka er værktøjet der guider dig igennem stiftelsesprocessen, så at du sikre dig, at du kommer gennem de vigtigst områder. Virka har samlet de registreringer og valg af samarbejdspartnere, som de fleste iværksættere skal have fat på, i forbindelse med stiftelse af en virksomhed. Få et overblik over, hvor langt du er i stiftelsesprocessen.

Klik her for at oprette